bewaar
Kip in deeg met ui en citroen
Kip in deeg met ui en citroen
bewaar

Kip in deeg met ui en citroen

20 min. bereiden
25 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

boter

4 kleine

uien

300 g

kipfiletreepjes

15 g

verse Italiaanse kruiden

3

eieren

200 ml

geslagen room

1

citroen

8 vellen

filodeeg

Dit heb je nodig

  • 4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el boter in een hapjespan en fruit de ui hierin 5 minuten. Roer de kipreepjes, kruiden en wat zout en peper erdoor en stoof alles in ca. 4 min. gaar. Laat dit mengsel iets afkoelen.

2

Roer in een maatbeker de eieren en room met naar smaak zout en peper door elkaar. Rasp de schil van de citroen boven het roommengsel.

3

Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk 4 halve vellen met gesmolten boter en leg ze elk in een vormpje. Bestrijk nu weer 4 halve vellen met boter en leg ze een achtste slag gedraaid op de vorige. Herhaal dit met de overig 8 halve vellen.

4

Verdeel de kip en uien over de bakjes. Schenk het roommengsel erop en vouw het deeg er losjes overheen. Plaats de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

algemeenBestrooi voor een Marokkaans tintje de taartjes direct als ze uit de oven komen met poedersuiker en kaneel.