In ham ver­pak­te var­kenslap­jes met aard­ap­pel en ro­de ui

(39) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers, vijzel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de aardappelen in de schil in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe ze in de vijzel. Snijd 1 teen knoflook in stukjes en voeg aan de tijm toe. Stamp fijn. Doe het tijmmengsel samen met de boter in een kommetje, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Snijd de aardappelen tot de helft in, duw ze open en vul ze met de tijmboter. Verpak ze in aluminiumfolie en bewaar tot later.
  2. Snijd de andere teen knoflook zo fijn mogelijk. Meng met de olie en de Italiaanse kruiden. Besprenkel de varkenslapjes met de helft van de kruidenolie. Wikkel de ham eromheen en maak vast met een cocktailprikker. Besprenkel de uien met de rest van de olie.
  3. Leg de aardappelen in folie en de uien (met de snijkant naar beneden) op de barbecue en gril ze 15 min. Leg de varkenslapjes er de laatste 5 min. naast. Keer halverwege.
video

Vij­ze­len

instructievideo - 01:06 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.