Varkensfiletrolletjes

hoofdgerecht
4 personen
3
50
Advertentie
Ingrediënten
- 2 x 2 stuks varkensfiletlapjes (a ca. 125 g)
- 2 plakjes Coburger rauwe ham
- ½ pakje roquefort ((Franse blauwaderkaas, a 125 g), verkruimeld)
- 2 plakjes achterham
- 2 plakjes jong belegen kaas
- 3 el bloem
- 30 g boter
- 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine stukken)
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Leg de filetlapjes tussen twee vellen vershoudfolie op een plank. Sla ze gelijkmatig plat met een deegroller of steelpan zonder dat er gaten in het vlees komen. Leg op 2 filetlapjes de rauwe ham en de roquefort. Rol op en zet vast met de cocktailprikkers.
- Voor de kinderen: Leg op de andere 2 filetlapjes de achterham en de jong belegen kaas. Rol op en zet vast met de cocktailprikkers.
- Strooi de bloem op een bord en wentel er de rolletjes door. Schud overtollige bloem af. Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak de rolletjes op niet te hoog vuur in 10 min. gaar en bruin, keer regelmatig. Neem uit de pan en laat op een bord 3 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak de bosui 2 min. in dezelfde pan.
- Verwijder de prikkers en snijd het vlees schuin doormidden. Serveer met de bosui.
Tip:
De rest van de roquefort is lekker door een salade van spinazie en spekjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 7 g
- vet 24 g