bewaar
Kipcordonbleu
Kipcordonbleu
bewaar

Kipcordonbleu

15 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

1 grote

aardappel

½ schaaltje

kipfilet

2 plakken

Coburger rauwe ham

3 plakken

brie

3 eetlepels

verse groene olijventapenade

1 zakje

eikenbladsla

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 250 °C. Aardappel schoonboenen, met vork paar keer inprikken en in magnetron 10 min. op vol vermogen (700 watt) verwarmen. Aardappel insnijden en in theedoek of aluminiumfolie verpakt nog even laten nagaren. Intussen kipfilet in ovenschaal leggen en met peper bestrooien. Kipfilet met ham en brie beleggen en 1/2 el tapenade erover druppelen. Kip in midden van oven in 8-10 min. gaar laten worden. Eikenbladsla met rest van tapenade omscheppen en op bord leggen. Kipfilet en aardappel ernaast leggen.

tip

algemeenKipfilet à la minute is extra dungesneden. U kunt ook met een scherp mes een kipfilet overlangs halveren, met plasticfolie afdekken en dan met deegroller platter rollen of zachtjes plat slaan.