Kiphaasjes met limoengremolata
Aan de slag
Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng in een kommetje het limoensap met de olie en zout en peper. Schep de kipfilethaasjes erdoor en marineer ze 20 min. bij kamertemperatuur. Schep ze tussentijds nog een keer om.
Meng in een ander kommetje de geraspte limoenschil met de knoflook, de peterselie en eventueel de koriander.
Steek de kipfilethaasjes elk op een satéstokje. Verhit de grillpan. Gril de kip op middelhoog vuur ca. 4 min. tot de haasjes van de ribbels van de pan loslaten. Dep de ongebakken kant met een stukje keukenpapier droog. Keer de stokjes en gril de andere kant nog 3 minuten.
Verdeel de spiesjes over 4 borden en schep de gremolata erop. Lekker met in kokosmelk gekookte pandanrijst en sperziebonen met tomaat.
Kiphaasjes met limoengremolata
hoofdgerecht
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng in een kommetje het limoensap met de olie en zout en peper. Schep de kipfilethaasjes erdoor en marineer ze 20 min. bij kamertemperatuur. Schep ze tussentijds nog een keer om.
Meng in een ander kommetje de geraspte limoenschil met de knoflook, de peterselie en eventueel de koriander.
Steek de kipfilethaasjes elk op een satéstokje. Verhit de grillpan. Gril de kip op middelhoog vuur ca. 4 min. tot de haasjes van de ribbels van de pan loslaten. Dep de ongebakken kant met een stukje keukenpapier droog. Keer de stokjes en gril de andere kant nog 3 minuten.
Verdeel de spiesjes over 4 borden en schep de gremolata erop. Lekker met in kokosmelk gekookte pandanrijst en sperziebonen met tomaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
350 g kipfilethaasjes
2 el olijfolie
1 teen knoflook
4 el verse peterselie
2 el verse koriander
Dit heb je nodig
satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water