bewaar
Kiphaasjes met limoengremolata
Kiphaasjes met limoengremolata
bewaar

Kiphaasjes met limoengremolata

15 min. bereiden
20 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

350 g

kipfilethaasjes

2 el

olijfolie

1 teen

knoflook

4 el

verse peterselie

2 el

verse koriander

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Aan de slag

1

Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.

2

Meng in een kommetje het limoensap met de olie en zout en peper. Schep de kipfilethaasjes erdoor en marineer ze 20 min. bij kamertemperatuur. Schep ze tussentijds nog een keer om.

3

Meng in een ander kommetje de geraspte limoenschil met de knoflook, de peterselie en eventueel de koriander.

4

Steek de kipfilethaasjes elk op een satéstokje. Verhit de grillpan. Gril de kip op middelhoog vuur ca. 4 min. tot de haasjes van de ribbels van de pan loslaten. Dep de ongebakken kant met een stukje keukenpapier droog. Keer de stokjes en gril de andere kant nog 3 minuten.

5

Verdeel de spiesjes over 4 borden en schep de gremolata erop. Lekker met in kokosmelk gekookte pandanrijst en sperziebonen met tomaat.