Ge­gra­ti­neer­de kro­kan­te kip­haas­jes met cour­get­te­s­pa­ghet­ti

Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft!

(71) waardeer
italiaans hoofdgerecht Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft! 4 personen
4 71

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
  • steelpan
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag Bak de kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Zet ondertussen de grill van de oven aan. Kook de spaghettini met eventueel zout in 11 min. beetgaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.
  3. Verwarm de polpa in de steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.
  4. Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 5 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.
  5. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erover af. Laat goed uitlekken.
  6. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook prima maken met kipschnitzel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Graag wat extra pit? Voeg dan wat druppels tabasco toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 09 - Slim koken , Allerhande Box week 45 2016 , Allerhande Box week 18 2017 , Allerhande Box Week 50 2018 , Allerhande Box Week 16 2018

Gegratineerde krokante kiphaasjes met courgettespaghetti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de kro­kan­te kip­haas­jes met cour­get­te­s­pa­ghet­ti

1
1
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag

2
2
  • 260 g gepaneerde kipfilethaasjes

Bak de kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3

Zet ondertussen de grill van de oven aan.

4
4
  • 300 g spaghettini

Kook de spaghettini met eventueel zout in 11 min. beetgaar.

5
5
  • 125 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+

Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.

6
6
  • 425 ml polpa au basilic

Verwarm de polpa in de steelpan op laag vuur. Roer af en toe.

7
7
  • 250 g nebula cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten.

8
8

Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 5 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.

10
10
  • 400 g courgette spaghetti

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erover af. Laat goed uitlekken.

11
11
  • 1 biologische tuinkers in bakje

Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook prima maken met kipschnitzel.

serveertip:

Graag wat extra pit? Voeg dan wat druppels tabasco toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.