Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­ma­ten­saus

Zo kom je wel heel makkelijk (en lekker!) aan je groenten!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo kom je wel heel makkelijk (en lekker!) aan je groenten! 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de soepballetjes, tomatenpulp, peper en eventueel zout toe. Laat 8 min. op middelhoog vuur gaar worden.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af.
  4. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip:

Je kunt tomatenpulp ook vervangen door tomatenblokjes.

combinatietip:

Lekker met rucola en basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Courgettespaghetti met tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 el (olijf)olie
  • 150 g gesneden uien
  • 250 g rundersoepballetjes
  • 850 ml tomatenpulp met basilicum

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de soepballetjes, tomatenpulp, peper en eventueel zout toe.

2
2

Laat 8 min. op middelhoog vuur gaar worden.

3
3
  • 40 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4
4

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 250 g verse spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 800 g courgettespaghetti

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af.

7
7

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip:

Je kunt tomatenpulp ook vervangen door tomatenblokjes.

combinatietip:

Lekker met rucola en basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.