Spa­ghet­ti met ge­gra­ti­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes

Bolognese kennen we allemaal. Deze is net even wat anders, met gegratineerde gehaktballetjes!

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Bolognese kennen we allemaal. Deze is net even wat anders, met gegratineerde gehaktballetjes! 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook en sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. rondom goudbruin.
  3. Was ondertussen de cherrytomaten en halveer ze. Voeg samen met de tomaatstukjes toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
  5. Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de komkommer in een schaal met de sla en pestovinaigrette. Breng op smaak met peper.
  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de salade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 37 2017

Spaghetti met gegratineerde gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ge­gra­ti­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de sjalotten schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 360 g Hollandse gehaktballetjes

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook en sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. rondom goudbruin.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 blikken Mutti polpa au basilic tomatenpulp

Was ondertussen de cherrytomaten en halveer ze. Voeg samen met de tomaatstukjes toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook.

5
5
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de kaas erover.

6
6

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

7
7
  • 500 g verse spaghetti all'uovo

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

8
8
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes.

9
9
  • 150 g gemengde sla
  • 40 g pestovinaigrette

Meng de komkommer in een schaal met de sla en pestovinaigrette. Breng op smaak met peper.

10
10

Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.