bewaar
Pittige balletjes
Pittige balletjes
bewaar

Pittige balletjes

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

3 cm

verse gember

500 g

gehakt

2 el

ketjap manis

1 teen

knoflook

100 g

pinda's

3 el

zonnebloemolie

Aan de slag

1

Snijd de peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en doe met het gehakt in een kom. Voeg de rode peper, de ketjap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.

2

Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze door de pinda's. Druk de pinda's er een beetje in. Verhit de olie en bak de balletjes op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Laat de balletjes 8 min. op laag vuur verder garen. Lekker met sperziebonen in pittige kokos (recept elders op ah.nl/recepten) en witte rijst.

algemeenU kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 4 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.