Ge­vul­de ge­hakt­bal­len

(62) waardeer
bijgerecht 4 personen
4 62

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de eieren. Verwijder het vel van de braadworsten en vorm met vochtige handen van elke worst een bal. Vorm van de ballen tussen twee stukken vershoudfolie platte schijven van ca. 12 cm doorsnede. Verwijder de folie en bestrooi de schijven met de tijm. Leg op elke schijf een ei en vouw het gehakt eromheen.
  2. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Bak het vlees op laag vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen met amandel (recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 8 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

kookles - 04:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.