Jordanese gehaktballen

hollands
bijgerecht
4 personen
3
40
Advertentie
Ingrediënten
- 75 g boter
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 2 sneetjes witbrood (zonder korst)
- 50 ml halfvolle melk
- 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
- 400 g gehakt (half-om-half)
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt)
- 50 g bloem
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Neem uit de pan. Week ondertussen het brood in de melk. Knijp uit en meng in een kom met de sjalot, garnalen, het gehakt en ei. Voeg de nootmuskaat, peper en royaal zout toe.
- Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt en rol ze door de bloem. Verhit 50 g boter in dezelfde koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak in 15 min. gaar. Draai regelmatig.

Vlees braden
instructievideo
- 01:13 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 18 g
- vet 40 g