bewaar
Jordanese gehaktballen
Jordanese gehaktballen
bewaar

Jordanese gehaktballen

40 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

75 g

boter

1

sjalot

2 sneetjes

witbrood

50 ml

halfvolle melk

1 bakje

Hollandse garnalen

400 g

gehakt

1

ei

1 mespunt

nootmuskaat

50 g

bloem

Aan de slag

1

Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Neem uit de pan. Week ondertussen het brood in de melk. Knijp uit en meng in een kom met de sjalot, garnalen, het gehakt en ei. Voeg de nootmuskaat, peper en royaal zout toe.

2

Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt en rol ze door de bloem. Verhit 50 g boter in dezelfde koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak in 15 min. gaar. Draai regelmatig.

tip

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.