bewaar
Gevulde omelet
Gevulde omelet
bewaar

Gevulde omelet

25 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappelen

6

eieren

50 ml

melk

½ tl

gedroogde dragon

1 pak

tuinerwten

100 g

salami

3 el

olijfolie

1 bakje

cherrytomaten

Aan de slag

1

Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Klop intussen de eieren los met de melk, de dragon en zout naar smaak. Giet de aardappelen af, schep ze met de tuinerwten en de salami door het eimengsel en laat even staan.

2

Verwarm de olie in een grote hapjes- of koekenpan. Schenk het eimengsel erbij, verdeel de ingrediënten over de pan met een spatel. Laat de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in 15 minuten stollen. Laat de omelet even staan en snijd hem in grote punten, stapel eventueel op elk bord 3 punten met een prikker op elkaar, zodat het op een gebakje lijkt. Serveer met de cherry tomaten.

tip

algemeenweetje! Dragon is een heerlijke smaakmaker in eier-, kip- en visgerechten. De zachtzoete anijsachtige smaak van gedroogde dragon is heel geliefd bij kinderen. Kinderen houden niet altijd van een pittige pepersmaak. Bestrooi het gerecht voor volwassenen ná het bereiden naar smaak met (versgemalen) peper.

algemeenToe: Kiwi met citroenkwark. Snijd 2 kiwi's doormidden en zet de vier helften elk in een eierdopje. Serveer ze met 1 el citroenkwark.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo - 01:21 min.