Gevulde omelet met salami

Advertentie
Ingrediënten
- 6 eieren
- 150 g geraspte oude kaas
- 4 eetlepels olie
- 1 blik artisjokharten ((400 g), uitgelekt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 kleine courgettes (in blokjes)
- 100 g salami ((vleeswaren), in repen)
- 1 stokbrood
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom eieren loskloppen met zout en peper. Kaas erdoor mengen. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag telkens 1/2 el olie verhitten. Kwart van eimengsel in pan schenken en laten uitvloeien. Zo 4 dunne omeletten bakken. Op bord onder aluminiumfolie warm houden. Artisjokken in 4 of 6 stukjes snijden. Intussen in andere koekenpan ui in 2 el olie zachtjes fruiten. Courgette toevoegen en 3 min. meebakken. Artisjok en salami toevoegen en 2 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Op elk bord omelet leggen. Telkens kwart van salamimengsel op onderste helft scheppen en omelet over vulling vouwen. Stokbrood in vieren snijden en erbij serveren.
Tip:
prijs per persoon 2.40 (eind april/mei 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g