bewaar
Gratin van artisjok en tuinbonen
Gratin van artisjok en tuinbonen
bewaar

Gratin van artisjok en tuinbonen

15 min. bereiden
20 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

slankroom

2

eieren

1 eetlepel

grove mosterd

½

citroen

2 blikken

artisjokharten

250 g

cherrytomaten

450 g

tuinbonen

100 g

geraspte pittige kaas

1

meergranen stokbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Slankroom bijna stijfkloppen. Ei, mosterd, citroenschil, -sap en 1/2 tl zout en peper erdoor scheppen. In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten. Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen. Roommengsel erop scheppen en gladstrijken. Kaas erover verdelen. Schaal in midden van oven in 20 min. goudbruin bakken. Gratin serveren met stokbrood.