bewaar
Aardappelomelet met tomaten
Aardappelomelet met tomaten
bewaar

Aardappelomelet met tomaten

30 min. bereiden
166waarderingen

Ingrediënten

750 g

vastkokende aardappelen

5 el

olijfolie

2

preien

6

eieren

1 bakje

ricotta

1 bakje

cherrytomaten

1

kropsla

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 min. in water met zout.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de prei 5 min. Voeg de aardappelen toe en bak 2 min. mee. Klop de eieren los met de ricotta en peper en zout. Schenk in de pan. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven.

3

Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 min. tot de bovenkant is gestold. Besprenkel ondertussen de slablaadjes met de rest van de olie en peper en zout.

4

Snijd de aardappelomelet in punten en verdeel over 4 borden. Serveer met de sla.

tip

algemeenU kunt de aardappelomelet 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ca. 15 min. in de oven op 190 °C. De aardappelomelet is koud ook lekker.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.