bewaar
Tuinerwtencouscous
Tuinerwtencouscous
bewaar

Tuinerwtencouscous

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2 tl

gemalen komijn

3 tl

paprikapoeder

450 g

diepvries tuinerwten

500 ml

kokend water

6 el

traditionele olijfolie

4

kipbraadworsten

1

citroen

2

rode paprika's

Aan de slag

1

Doe de couscous in een schaal met de komijn, het paprikapoeder, de bevroren tuinerwten en 3 tl zout. Schenk het kokende water erbij. Roer door en laat 10 min. wellen.

2

Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de saucijzen in 15 min. gaar en bruin.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de rest van de olie toe aan de couscous. Meng de paprika erdoor en verdeel de couscous over de borden. Serveer met de saucijzen.

tip

algemeenEen dagje zonder vlees? Laat de kipsaucijzen achterwege en verkruimel 200 g witte kaas over de couscous.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.