Ingrediënten
4 personen
2 el
olijfolie
1
rode peper
1 teentje
knoflook
1 grote
rode paprika
3 stengels
bleekselderij
1 blikje
maiskorrels
2
kippenbouillontabletten
1
avocado
½ zakje
verse koriander
1
limoen
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Peperstukjes 1 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Paprika en bleekselderij 3 min. meebakken. Maïs, bouillontabletten en 9 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Avocado in borden leggen en hete soep erop scheppen. Bestrooien met koriander. Partjes limoen op rand van borden leggen. Aan tafel soep op smaak brengen met wat limoensap.
Ook lekker als lunchgerecht.
Mexicaanse groentesoep met avocado en limoen

voorgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Peperstukjes 1 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Paprika en bleekselderij 3 min. meebakken. Maïs, bouillontabletten en 9 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Avocado in borden leggen en hete soep erop scheppen. Bestrooien met koriander. Partjes limoen op rand van borden leggen. Aan tafel soep op smaak brengen met wat limoensap.
Ook lekker als lunchgerecht.
algemeen:In Mexico serveren ze deze pittige soep met stukjes knapperig gebakken tortilla erin of erbij. U kunt hiervoor gewoon tortillachips uit een zakje nemen. Leg enkele tortillachips in het midden van de soep of serveer ze erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el olijfolie
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 grote rode paprika
3 stengels bleekselderij
1 blikje maiskorrels
2 kippenbouillontabletten
1 avocado
½ zakje verse koriander
1 limoen