bewaar
Mexicaanse groentesoep met avocado en limoen
Mexicaanse groentesoep met avocado en limoen
bewaar

Mexicaanse groentesoep met avocado en limoen

15 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1

rode peper

1 teentje

knoflook

1 grote

rode paprika

3 stengels

bleekselderij

1 blikje

maiskorrels

2

kippenbouillontabletten

1

avocado

½ zakje

verse koriander

1

limoen

Aan de slag

1

In (soep)pan olie verhitten. Peperstukjes 1 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Paprika en bleekselderij 3 min. meebakken. Maïs, bouillontabletten en 9 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Avocado in borden leggen en hete soep erop scheppen. Bestrooien met koriander. Partjes limoen op rand van borden leggen. Aan tafel soep op smaak brengen met wat limoensap.

2

Ook lekker als lunchgerecht.

tip

algemeenIn Mexico serveren ze deze pittige soep met stukjes knapperig gebakken tortilla erin of erbij. U kunt hiervoor gewoon tortillachips uit een zakje nemen. Leg enkele tortillachips in het midden van de soep of serveer ze erbij.