bewaar
Wortelsoep met gember en rode curry
Wortelsoep met gember en rode curry
bewaar

Wortelsoep met gember en rode curry

15 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

500 g

waspeen

2 stengels

bleekselderij

2

aardappels

5 cm

gemberwortel

½ zakje

verse koriander

25 g

boter of margarine

1 eetlepel

Thaise rode currypasta

2

kippenbouillontabletten

250 g

Catalaanse braadworstjes

½ eetlepel

olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Aan de slag

Ui pellen en fijn snipperen. Waspeen en bleekselderij wassen en in plakjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Gember schillen en fijn raspen. Korianderblaadjes in reepjes snijden.In grote pan boter smelten en ui, gember en rode currypasta ca. 3 minuten fruiten. Waspeen, bleekselderij en aardappel toevoegen en ca. 5 minuten fruiten. 1 Liter water en bouillontabletten aan groentenmengsel toevoegen en soep afgedekt ca. 25 minuten zachtjes koken. Catalaanse worstjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes in soep mee laten koken. Worstjes uit soep nemen en schuin in lengte doorsnijden. Soep met staafmixer pureren. Grillpan tot gloeiend heet verhitten. Pan bestrijken met olie en worstjes op snijkant goudbruin grillen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met gegrilde worstjes en koriander. Serveren met naanbrood.