Afrikaanse bonenpot met boerenkool
405 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 voordeelzak
4 el
3
1 el
1 teen
1 blik
1 blik
2 blikken
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 week 04-05 - 2011 week 04-05
Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.
- algemeenServeer er augurkenblokjes (pot 330 g) bij.
Afrikaanse bonenpot met boerenkool

hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.
algemeen:Serveer er augurkenblokjes (pot 330 g) bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 voordeelzak gesneden boerenkool
4 el (zonnebloem)olie
3 uien
1 el paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik chilibonen
1 blik kidneybonen
2 blikken crispy maïskorrels




