bewaar
Afrikaanse bonenpot met boerenkool
Afrikaanse bonenpot met boerenkool
bewaar

Afrikaanse bonenpot met boerenkool

25 min. bereiden
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 voordeelzak

gesneden boerenkool

4 el

(zonnebloem)olie

3

uien

1 el

paprikapoeder

1 teen

knoflook

1 blik

chilibonen

1 blik

kidneybonen

2 blikken

crispy maïskorrels

Aan de slag

1

Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.

tip

algemeenServeer er augurkenblokjes (pot 330 g) bij.