Ui-spek­taartjes

Een lekker pittig begin van het diner, deze filodeegmuffins.

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(123) waardeer
hollands voorgerecht Een lekker pittig begin van het diner, deze filodeegmuffins. 6 personen
3 123

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg 6 plakjes spek apart en snijd de rest fijn. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Klop de eieren los. Vet 6 holtes van de muffinvorm in met boter.
  2. Verhit de olie in een pan en bak het fijngesneden spek 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 10 min. Laat even afkoelen en voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Snijd elk ontdooid plakje filodeeg in vieren en bestrijk de plakjes dun met ei. Bekleed 6 muffinholtes met een plakje deeg. Leg er dwars nog een plakje op en leg het laatste plakje er dwars op. Je houdt twee plakjes deeg over.
  4. Meng de rest van het ei met de slagroom in een schaal en schep het ui-spekmengsel erdoor. Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bak de taartjes in de oven in ca. 30 min. goudbruin.
  5. Bak de achtergehouden plakjes spek knapperig. Neem de vorm uit de oven, haal de taartjes eruit en laat 10 min. afkoelen. Snijd een inkeping in het midden van een taartje en steek er een plakje spek in. Bon appétit!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ui-spektaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui-spek­taartjes

1
  • 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Leg 6 plakjes spek apart en snijd de rest fijn.

2
  • 1 teen knoflook
  • 4 uien

Snijd de uien in parten en de knoflook fijn.

3
  • 2 g ongezouten boter

Vet 6 holtes van de muffinvorm in met boter.

4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een pan en bak het fijngesneden spek 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 10 min. Laat even afkoelen en voeg peper en zout toe.

5

Verwarm de oven voor op 180 °C.

6
  • 3 middelgrote eieren
  • 6 plakjes diepvries filodeeg

Klop de eieren los. Snijd elk ontdooid plakje filodeeg in vieren en bestrijk de plakjes dun met ei. Bekleed 6 muffinholtes met een plakje deeg.

7

Leg er dwars nog een plakje op en leg het laatste plakje er dwars op. Je houdt twee plakjes deeg over.

8
  • 125 ml verse slagroom

Meng de rest van het ei met de slagroom in een schaal en schep het ui-spekmengsel erdoor.

9

Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bak de taartjes in de oven in ca. 30 min. goudbruin.

10

Bak de achtergehouden plakjes spek knapperig. Neem de vorm uit de oven, haal de taartjes eruit en laat 10 min. afkoelen.

11

Snijd een inkeping in het midden van een taartje en steek er een plakje spek in. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.