bewaar
Ui-spektaartjes
Ui-spektaartjes
bewaar

Ui-spektaartjes

Een lekker pittig begin van het diner, deze filodeegmuffins.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
10 min. wachten
125waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

ambachtelijk gerookt ontbijtspek

1 teen

knoflook

4

uien

2 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

3

middelgrote eieren

6 plakjes

diepvries filodeeg

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)

Een lekker pittig begin van het diner, deze filodeegmuffins.

Aan de slag

1

Leg 6 plakjes spek apart en snijd de rest fijn. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Klop de eieren los. Vet 6 holtes van de muffinvorm in met boter.

2

Verhit de olie in een pan en bak het fijngesneden spek 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 10 min. Laat even afkoelen en voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Snijd elk ontdooid plakje filodeeg in vieren en bestrijk de plakjes dun met ei. Bekleed 6 muffinholtes met een plakje deeg. Leg er dwars nog een plakje op en leg het laatste plakje er dwars op. Je houdt twee plakjes deeg over.

4

Meng de rest van het ei met de slagroom in een schaal en schep het ui-spekmengsel erdoor. Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bak de taartjes in de oven in ca. 30 min. goudbruin.

5

Bak de achtergehouden plakjes spek knapperig. Neem de vorm uit de oven, haal de taartjes eruit en laat 10 min. afkoelen. Snijd een inkeping in het midden van een taartje en steek er een plakje spek in. Bon appétit!