bewaar
Gegratineerde groentepasta met pesto
Gegratineerde groentepasta met pesto
bewaar

Gegratineerde groentepasta met pesto

25 min. bereiden
25 min. wachten
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren penne rigate

2 el

traditionele olijfolie

3

rundervinken

1

ui

400 g

Hollandse wokgroente

400 g

tomatenblokjes

1 el

pesto alla Genovese

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes rundervink aan beide kanten in 5 min. bruin. Voeg de ui en de wokgroente toe en bak 5 min. Schep de tomatenblokjes en de pesto erdoor en verwarm nog 3-4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de pasta af en voeg toe aan het groentemengsel. Schep in de ovenschaal en strooi er de kaas over. Bak de pasta 20-25 min. in de oven tot de kaas is gesmolten en kleurt.

kookstaptipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.