bewaar
Kalkoenfilet met champignonroomsaus
Kalkoenfilet met champignonroomsaus
bewaar

Kalkoenfilet met champignonroomsaus

Wie houdt er niet van roomsaus? En hier zitten óók nog lekker veel champignons in voor een goedgevulde herfstmaaltijd.

25 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

440 g

kalkoenfilet

2 el

traditionele olijfolie

2

uien

500 g

champignons

½

bospaddenstoelenbouillontablet

100 ml

water

250 ml

kookroom

1 tl

gedroogde rozemarijn

Wie houdt er niet van roomsaus? En hier zitten óók nog lekker veel champignons in voor een goedgevulde herfstmaaltijd.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet eerst bruin aan en vervolgens in 15 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Snipper intussen de ui en snijd de champignons in kwarten.

3

Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. gaar. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Roer de aanbaksels los en voeg de kookroom toe. Verwarm de saus nog 1-2 min. zachtjes en voeg de rozemarijn met peper naar smaak toe.

4

Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg de plakjes kalkoenfilet erop. Schep de champignonroomsaus erover.

combinatietipLekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.