Varkensrollade met knoflook en tomaat
bewaar
bewaar

Varkensrollade met knoflook en tomaat

30 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

voorbereiden Prik met een puntig mes ca. 15 inkepingen van 3 cm diep in de rollade, gelijkmatig verdeeld over het vlees. Snijd de inkepingen in de gaten van het netje, zodat het netje heel blijft. Verwijder de velletjes van de knoflook en snijd grote tenen in de lengte doormidden. Vul de inkepingen met de knoflook, de tomaat en de rozemarijn. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de boter in de vuurvaste braadpan of een koekenpan en braad het vlees in 6 min. rondom bruin. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast als u de rollade niet meteen gaat braden.

afmaken. Laat de rollade in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak het vlees in de oven in de braadpan of een ovenschaal in ca. 45 min. gaar. Lepel na 30 min. het bakvet over het vlees en bestrijk de bovenkant met een kwastje met de balsamico. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Verwijder het netje en snijd de rollade in plakken.

algemeenU kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Als u de rollade langer van tevoren wilt maken, kunt u hem ook invriezen. Laat voor gebruik ontdooien en maak af vanaf stap 2.
algemeenCrema di balsamico is ook heerlijk over vanille-ijs als dessert.

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkensrollade met knoflook en tomaat

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig