bewaar
Rollade met kruiden en knoflook
Rollade met kruiden en knoflook
bewaar

Rollade met kruiden en knoflook

Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
235waarderingen

Ingrediënten

6 personen

600 g

varkensfiletrollade

½ bol

knoflook

7½ g

verse rozemarijn

7½ g

verse tijm

50 g

ongezouten roomboter

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees.

Aan de slag

1

Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.

2

Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.

3

Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.

bereidingstipJe kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.

variatietipRollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.