bewaar
Gemarineerde rollade met cranberrysaus
Gemarineerde rollade met cranberrysaus
bewaar

Gemarineerde rollade met cranberrysaus

Varkensvlees en cranberry's, ze zijn dol op elkaar!

25 min. bereiden
40 min. oventijd
3 uur wachten
336waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

1

varkensfiletrollade

3

gedroogde laurierblaadjes

4 takjes

verse tijm

50 ml

bessenjenever

50 ml

kraanwater

75 g

kristalsuiker

340 g

verse cranberry's

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)

Varkensvlees en cranberry's, ze zijn dol op elkaar!

Aan de slag

1

Pers de knoflook. Roer de knoflook door de olie en smeer de rollade in met de knoflookolie. Snijd met een mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.

2

Breng in een pan de bessenjenever met het water, de suiker en cranberry's aan de kook en laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3

Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslee of ingevette ovenschaal. Braad het vlees in oven nog 35-40 min. tot het vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt: bij 70 ºC is de rollade goed).

4

Neem de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Warm ondertussen de cranberrysaus in een pannetje zachtjes op. Breng de rollade op smaak met peper en zout en snijd aan tafel in plakken. Verwijder de laurierbladeren en de takjes tijm. Serveer de saus erbij.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.