bewaar
Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat
Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat
bewaar

Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat

35 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 stuks

kipfilets

4 tl

crema van zongedroogde tomaten

4 takjes

verse basilicum

3 el

olijfolie

semi-zongedroogde tomaten

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • huishoudfolie

Aan de slag

1

Maak 4 grote dubbele lagen folie en leg op elke laag een kipfilet. Vouw de folie dubbel over de kipfilet. Sla met een zwaar voorwerp (bijv. een zware pan) de kipfilets plat. Vouw de bovenste laag folie weer terug en bestrijk elke kipfilet met een dun laagje crèma van zongedroogde tomaten. Bestrooi ze met (versgemalen) peper en leg op elke kipfilet 4 à 5 blaadjes basilicum. Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en haal de laag plasticfolie er onder uit. Steek ze vast met een cocktailprikker. Bewaar de kipfilets gekoeld tot gebruik, max. 24 uur.

2

Laat de kipfilets weer op kamertemperatuur komen. Verhit de olie en bak hierin de kipfilets rondom aan. Voeg de reepjes gedroogde tomaat toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en gaar de kipfilets in ongeveer 15 minuten. Snijd de rollade in plakken en verdeel deze over een warm bord. Lekker met spruitjes.