bewaar
Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade
Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade
bewaar

Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade

25 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

500 ml

kippenbouillon

1 plakje

citroen

250 g

kipfiletreepjes

1

bosuitje

1 el

crema van zongedroogde tomaten

1 el

mayonaise

12

tortillachips

Aan de slag

1

Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de kipreepjes in de bouillon en laat ze in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar worden.

2

Schep de helft van de kip uit de bouillon op een bordje en laat de kip uitgespreid afkoelen.

3

Meng de afgekoelde kipreepjes met de helft van de bosui, de crema van tomaat, de mayonaise en naar smaak peper. Schep de salade op de tortillachips.

4

Breng de soep met de rest van de bosui aan de kook.

5

Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 hittebestendige kopjes of glazen. Zet alles bij elkaar op een mooie schaal en serveer direct.

tip

algemeenSpannende smaakcombinatie: breng de soep op smaak met enkele druppels vissaus en de salade met enkele druppels sojasaus.