Peultjes en peen met balsamico

bijgerecht
4 personen
3
36
Advertentie
Ingrediënten
- ½ bos bospeen
- 1 schaal peultjes (200 g)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte balsamicoazijn (flesje 250 ml)
- 2 el verse peterselie (fijngesneden)
Keukenspullen
- dunschiller
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd het groen van de wortels af, maar laat ca. 1 cm zitten. Schil de wortels met de dunschiller en kook ze 8 min. in water met zout. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de wortels en peultjes 1 min. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie.
Tip:
U kunt de peultjes vervangen door in reepjes gesneden courgette.
Tip:
Witte balsamicoazijn is ook lekker met olijfolie door de sla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 90 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 4 g
- vet 7 g