Peul­tjes met fe­ta en bos­ui

Groen, groener groenst. Een lekker bijgerecht dat lauw en koud lekker is.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Groen, groener groenst. Een lekker bijgerecht dat lauw en koud lekker is. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 min. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Meng de bosui en feta met de olie. Meng het fetamengsel door de warme peultjes en serveer.

variatietip:

Ook lauw of koud lekker.

Tip:

Stap 1 en 2 kun je een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar de gekookte peultjes afgedekt in de koelkast. Spoel eventueel voor het serveren onder warm stromend water.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Peultjes met feta en bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peul­tjes met fe­ta en bos­ui

1
1
  • 400 g peultjes

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 min.

2
2

Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 bosuitjes
  • 100 g feta
  • 1 el extra vierge olijfolie

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Meng de bosui en feta met de olie.

4
4

Meng het fetamengsel door de warme peultjes en serveer.

variatietip:

Ook lauw of koud lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.