bewaar
Bonenpuree
Bonenpuree
bewaar

Bonenpuree

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

1

venkelknol

4 potten

witte bonen

1 beker

slagroom

3 tenen

knoflook

2 el

verse tijmblaadjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd de venkel in blokjes van 3 mm (brunoise). Spoel de bonen in een zeef onder koud water af. Breng de venkel met 200 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan.

2

Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.