bewaar
Groentesoep met pistou
Groentesoep met pistou
bewaar

Groentesoep met pistou

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

aardappelen

2

pomodoritomaten

750 ml

groentebouillon

100 g

sperziebonen

3 el

verse basilicum

1 teen

knoflook

1 tl

verse tijmblaadjes

3 el

olijfolie

1 pot

witte bonen

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen en tomaten in stukjes. Breng in een pan de bouillon aan de kook. Voeg de stukjes aardappel, tomaten en sperziebonen toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de soep zachtjes 10 minuten.

2

Maak intussen de pistou. Meng in een kommetje het basilicum met de knoflook, tijm en de olijfolie. Breng op smaak met zout.

3

Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Voeg ze bij de soep en kook de soep nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met peper.

4

Verdeel de soep over 4 borden en serveer de pistou apart erbij. Lekker met warm stokbrood.

algemeenPistou is de Provençaalse variant van pesto. Traditioneel wordt er een soep met tomaten en bonen mee gekruid. Pistou is ook heerlijk door verse pasta.