bewaar
Minestronesoep met tomatencrostini
Minestronesoep met tomatencrostini
bewaar

Minestronesoep met tomatencrostini

30 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

broccoli

3 el

olijfolie

300 g

winterpeen

1

prei

250 g

sperziebonen

2 liter

groentebouillon

1 pot

witte bonen

100 g

schelpjespasta

2 el

groene pesto

100 g

Grana Padano (kaas)

Aan de slag

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak alle groenten 2-3 minuten. Voeg de bouillon, de witte bonen en de pasta toe en breng het geheel aan de kook. Kook de minestrone in 15 min. zachtjes gaar. Breng de minestrone op smaak met de pesto, zout en (versgemalen) peper. Warm de soep nog heel even door. Serveer de minestrone in diepe borden en strooi er wat kaas over.

combinatietipLekker met knapperige crostini: Tomatencrostini. Snijd dunne, schuine plakjes van een stokbrood en rooster ze onder de hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini dun met pesto, verdeel er tomaatblokjes over en bestrooi met wat kaas. Verwarm de crostini nog 3-4 minuten onder de grill tot de kaas gaat smelten.

combinatietipOf: Crostini met feta. Bak schuin afgesneden dunne plakjes stokbrood goudbruin onder de grill. Besmeer ze met AH Excellent Crema van zongedroogde tomaat en brokkel er fetakaas over.

combinatietipOf: Crostini met guacamole. Gril schuin afgesneden dunne plakjes stokbrood goudbruin onder de grill. Besmeer ze met guacamole en bestrooi ze met ringetjes rode peper.