bewaar
Lamskoteletjes met bonenpuree
Lamskoteletjes met bonenpuree
bewaar

Lamskoteletjes met bonenpuree

1 uur 35 min. bereiden
6 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte bonen

1

groentebouillontablet

3

preistronken

zout en versgemalen peper

8

lamskoteletjes

4 eetlepels

boter

3 eetlepels

appel-perenstroop

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • aardappelstamper

Aan de slag

(Van tevoren bonen 1 nacht in kom met koud water weken.) In pan bonen met ruim water en bouillontablet aan de kook brengen en ca. 1 uur laten koken. Intussen prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Prei met zout en peper aan bonen toevoegen en nog ca. 15 minuten meekoken. Intussen koteletjes bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten en koteletjes in ca. 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Koteletjes uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Stroop met 2 eetlepels water aan in pan achtergebleven bakvet toevoegen. Aanbaksels hierbij losroeren en verwarmen tot jus iets is ingedikt. Bonen afgieten en met rest van boter tot grove puree stampen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bonenmengsel op vier borden scheppen, koteletjes erop leggen, jus eromheen druppelen.