Lams­ko­te­le­tjes met een saus van ro­de wijn en cho­co­la­de

(39) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotje pellen en snipperen. In pan wijn met fond, sjalotje en 2 takjes tijm aan de kook brengen en vocht op hoog vuur inkoken tot ca. 1/3 deel over is (= ca. 2 dl). Lamskoteletjes bestrooien met zout, peper en nootmuskaat en bestrijken met olie. Sesamzaad in diep bord strooien. Koteletjes met beide kanten in sesamzaad drukken. Chocolade in stukjes breken.
  2. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten en lamsvlees in 6 à 8 minuten op hoog vuur mooi bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Bakvet met sesamzaadjes uit pan in kommetje schenken (wordt niet meer gebruikt). Ingekookt vocht boven koekenpan zeven, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Chocolade toevoegen en al roerende laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat. Op warme borden spiegel van saus scheppen en lamskoteletjes erin leggen. Garneren met takjes tijm. Serveren met roergebakken zoete aardappel en frisse salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.