bewaar
Wittebonenpuree met venkel en tijm
Wittebonenpuree met venkel en tijm
bewaar

Wittebonenpuree met venkel en tijm

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ kleine

venkel

2 potten

witte bonen

1 bekertje

slagroom

2 tenen

knoflook

1 el

verse tijmblaadjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Snijd de venkel in blokjes van 3 mm. Spoel de bonen af in een zeef onder koud water. Breng de venkel met 100 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan. Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.