bewaar
Kabeljauw met witte-bonenpuree
Kabeljauw met witte-bonenpuree
bewaar

Kabeljauw met witte-bonenpuree

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

1 pot

witte bonen

100 ml

melk

½ tl

bonenkruid

3 el

olijfolie

1 stuk

kabeljauwfilet

½ teentje

knoflook

1 bakje

panklare snijbonen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Bonen in zeef met koud water afspoelen. In kleine pan bonen met melk, bonenkruid en mespunt zout verwarmen. Bonen met staafmixer of in keukenmachine pureren, eventueel scheutje olijfolie toevoegen. Puree terug in pan scheppen en op laag vuur warmhouden, regelmatig roeren. Kabeljauw droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw hierin in 4 min. per zijde goudbruin en gaar bakken. In wok knoflook in rest van olie fruiten, snijbonen toevoegen en geheel op hoog vuur 5 min. roerbakken. Snijbonen op smaak brengen met zout en peper. Bonenpuree en snijbonen op bord scheppen, kabeljauw ernaast leggen.