bewaar
Tomatenbouillon
Tomatenbouillon
bewaar

Tomatenbouillon

40 min. bereiden
116waarderingen

Ingrediënten

3 el

olijfolie

2

sjalotten

1 teen

knoflook

1 bak

romatomaten

2

laurierblaadjes

1 bakje

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot op laag vuur 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de romatomaten en de laurierblaadjes toe en laat op laag vuur 10 min. garen. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. inkoken. Pureer de bouillon met de staafmixer zo glad mogelijk en schenk door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de cherry tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Voeg toe aan de bouillon. Verwarm de bouillon 2 min. tot de cherry tomaten warm zijn. Verdeel over 8 glazen of kopjes.

tip

algemeenStap 1 kunt u een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg voor serveren stap 2.