Su­ri­mi­ri­sot­to

(44) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst, al roerend, de wijn opnemen. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer regelmatig. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen. Kook de rijst zo in ca. 20 min. beetgaar.
  2. Halveer de surimiflakes en snijd 1/2 citroen in 4 parten. Pers de andere helft uit en voeg het sap met de crème fraîche toe aan de risotto. Schep de surimisnippers erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de surimirisotto over 4 diepe borden. Garneer met de rucola en een partje citroen. Lekker met spinazie met hazelnoten (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.