bewaar
Surimirisotto
Surimirisotto
bewaar

Surimirisotto

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 el

olijfolie

1

sjalot

300 g

risottorijst

150 ml

droge witte wijn

1 liter

visbouillon

1 schaaltje

surimiflakes

1

citroen

1 bekertje

crème fraîche

1 schaaltje

surimisnippers

1 zakje

rucola

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst, al roerend, de wijn opnemen. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer regelmatig. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen. Kook de rijst zo in ca. 20 min. beetgaar.

2

Halveer de surimiflakes en snijd 1/2 citroen in 4 parten. Pers de andere helft uit en voeg het sap met de crème fraîche toe aan de risotto. Schep de surimisnippers erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de surimirisotto over 4 diepe borden. Garneer met de rucola en een partje citroen. Lekker met spinazie met hazelnoten (zie recept elders op ah.nl/allerhande).