bewaar
Ovenrisotto met spek en prei
Ovenrisotto met spek en prei
bewaar

Ovenrisotto met spek en prei

Risotto maken was nog nooit zo makkelijk! De oven doet bij dit recept namelijk het meeste werk.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
1673waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

magere spekreepjes

3

preien

300 g

risottorijst

½

groentebouillontablet

750 ml

kokend water

225 g

extra fijne tuinerwten

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Risotto maken was nog nooit zo makkelijk! De oven doet bij dit recept namelijk het meeste werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.

2

Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.