bewaar
Drie-kleuren-toverrijst
Drie-kleuren-toverrijst
bewaar

Drie-kleuren-toverrijst

15 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst met extra vezels

2 el

traditionele olijfolie

2

uien

2

rode paprika's

1 pak

fijne diepvries tuinerwten

100 ml

kookroom light

2 el

gedroogde peterselie

200 g

jongbelegen kaas 50+

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en roerbak de ui en de paprika 3 min. Voeg de bevroren tuinerwten en de kookroom toe en laat de tuinerwten al roerend in ca. 3 min. ontdooien. Doe de deksel op de pan en stoof nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst, de peterselie en de kaas door het groentemengsel. Serveer in 4 diepe borden.

algemeenDoor de rest van de kookroom aan tomatensoep toe te voegen maakt u deze lekker romig.