Ingrediënten
4 personen
300 g
rijst met extra vezels
2 el
traditionele olijfolie
2
uien
2
rode paprika's
1 pak
fijne diepvries tuinerwten
100 ml
kookroom light
2 el
gedroogde peterselie
200 g
jongbelegen kaas 50+
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en roerbak de ui en de paprika 3 min. Voeg de bevroren tuinerwten en de kookroom toe en laat de tuinerwten al roerend in ca. 3 min. ontdooien. Doe de deksel op de pan en stoof nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst, de peterselie en de kaas door het groentemengsel. Serveer in 4 diepe borden.
Drie-kleuren-toverrijst

hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en roerbak de ui en de paprika 3 min. Voeg de bevroren tuinerwten en de kookroom toe en laat de tuinerwten al roerend in ca. 3 min. ontdooien. Doe de deksel op de pan en stoof nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst, de peterselie en de kaas door het groentemengsel. Serveer in 4 diepe borden.
algemeen:Door de rest van de kookroom aan tomatensoep toe te voegen maakt u deze lekker romig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g rijst met extra vezels
2 el traditionele olijfolie
2 uien
2 rode paprika's
1 pak fijne diepvries tuinerwten
100 ml kookroom light
2 el gedroogde peterselie
200 g jongbelegen kaas 50+