bewaar
Italiaanse pasta-tomatensalade
Italiaanse pasta-tomatensalade
bewaar

Italiaanse pasta-tomatensalade

Deze pastasalade smaakt het allerlekkerst op een zomerse dag in het park of in de tuin.

20 min. bereiden
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

farfalle

2 tenen

knoflook

2 el

citroensap

3 el

traditionele olijfolie

200 g

jongbelegen kaas 50+

1

ui

5

trostomaten

75 g

rucolaslamelange

Deze pastasalade smaakt het allerlekkerst op een zomerse dag in het park of in de tuin.

Aan de slag

1

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel daarna de pasta in een vergiet onder koud water.

2

Pers de knoflook. Klop een dressing van het citroensap, de knoflook en de olie en breng op smaak met peper en zout. Schaaf de kaas in grove stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de trostomaten in partjes.

3

Meng de pasta, dressing, kaas, ui, tomaten en slamelange door elkaar en serveer dit op diepe borden. Maal er naar smaak nog wat peper over.