bewaar
Italiaanse witlofschotel
Italiaanse witlofschotel
bewaar

Italiaanse witlofschotel

Witlof laat zich in deze pastaschotel met oregano en tomaat van een heel andere kant zien.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

500 g

witlof

500 g

tomatenblokjes

1½ el

verse oregano

300 g

gemalen belegen kaas 50+

3 sneetjes

oud brood

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Witlof laat zich in deze pastaschotel met oregano en tomaat van een heel andere kant zien.

Aan de slag

Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 240 °C. Kook de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in 4 stukken. Kook het witlof 5 min. in ruim kokend water en giet af. Meng in de ovenschaal de penne, het witlof, de tomatenblokjes, oregano en de helft van de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de korstjes van het brood en pers de knoflook uit. Verkruimel het brood in een kom en meng het met de knoflook en de rest van de gemalen kaas.Verdeel over de pasta in de ovenschaal. Sprenkel de olie erover.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Witlof

Instructievideo - 04:09 min.