Penne met tonijn en bloemkool

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
68
Advertentie
Ingrediënten
- 1 bloemkool (in kleine roosjes)
- 300 g penne (pasta, zak 500 g)
- 125 g gerookte spekblokjes (duopak 250 g)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 bakje kastanjechampignons ((250 g), in vieren)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 blikjes tonijn (moot in water (a 195 g), uitgelekt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Breng ruim water aan de kook en kook de bloemkool 5 min. Schep met een schuimspaan in een kom. Kook in het kookwater de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Bak ondertussen in een kleine braadpan zonder olie of boter de spekblokjes in ca. 10 min. zachtjes uit. Voeg de knoflook en de champignons toe en roerbak nog 5 min. Roer de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook. Voeg de bloemkool en de tonijn toe en warm even door. Breng op smaak met peper. Meng de penne erdoor en schep in 4 diepe borden.
Tip:
Voeg voor een extra smaakaccent tegelijk met de bloemkool en tonijn 50 g zwarte olijvenplakjes (potje 240 g) toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 64 g
- vet 14 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49