bewaar
Kipfilet met penne, bloemkool en tomaten
Kipfilet met penne, bloemkool en tomaten
bewaar

Kipfilet met penne, bloemkool en tomaten

15 min. bereiden
20 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

kipfilets

1 bakje

cherrytomaten

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

2 el

citroensap

300 g

penne

1

bloemkool

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets overlangs en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten eromheen. Klop de olie met de knoflook en het citroensap tot een sausje, voeg naar smaak peper en zout toe en schenk dit over de kipfilets. Wentel de kipfilets hierin om. Schuif de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak de kipfilets gaar in 20 min. Keer ze na 10 min. Kook ondertussen de penne samen met de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met wat zout in 12 min. beetgaar. Verdeel de kipfilets over de 4 borden. Giet de penne en bloemkool af en schep het door de tomaten en het braadvocht van de kip. Serveer de penne met de groenten bij de kipfilets.