Karbonade met zoete spekjesjus en spinazie

hollands
hoofdgerecht
4 personen
4
39
Advertentie
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 schaal schouderkarbonade (ca. 360 g)
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 1 voordeelpak spinazie (fijngesneden (750 g, diepvries))
- 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g)
- 125 ml appelsap (pak 1/2 liter)
- 2 el rozijnen (zak 500 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees bruin aan en in 16 min. gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin; leg de eerste 5 min. de deksel op de pan. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Neem de schouderkarbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Bak de spekreepjes in dezelfde pan in 3-4 min. knapperig. Voeg het appelsap en de rozijnen toe en roer de aanbaksels los. Laat de jus nog 1 min. inkoken en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de karbonades met de spekjesjus en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met de spinazie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 41 g
- vet 28 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47