bewaar
Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten
Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten
bewaar

Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten

35 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pot

gevogeltefond

1

komkommer

50 g

boter of margarine

4

kalfsrolletjes gevuld met gerookte zalm

8

trostomaten

2 theelepels

olijfolie

1 bekertje

crème fraîche

zout en peper

2 takjes

basilicum

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

Aan de slag

1

In pan fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Intussen komkommer schillen in lengte doorsnijden, met lepel zaadjes verwijderen en rest in blokjes snijden. Komkommer met fond in keukenmachine pureren. Mengsel boven kom door zeef wrijven. Tot gebruik in koelkast bewaren.

2

In koekenpan boter verhitten en kalfsrolletjes volgens gebruiksaanwijzing gaar bakken. Intussen tomaten wassen en halveren. Grillpan dun inwrijven met olijfolie en tomaten in ca. 5 minuten op snijvlak beetgaar roosteren. Intussen in pan komkommersaus verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren. Goed op smaak brengen met zout en peper. Warme saus in midden van vier borden scheppen. Gegrilde tomaatjes in cirkel eromheen leggen. Kalfsrolletjes in midden van saus leggen. Basilicum in reepjes knippen en over saus verdelen. Serveren met gebakken krieltjes.