Cho­co­la­de-sand­wich

(49) waardeer
nagerecht 6 personen
3 49

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de vrucht en houd apart. Schil vervolgens met een scherp mesje de rest van de witte schil eraf. Schil de andere sinaasappels net zo. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliezen uit.
  2. Snijd 12 dunne plakjes van de cake. Druk met een glas uit elk plakje een cirkel.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze met de melk in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Roer tot een gladde saus en voeg op het laatste moment de helft van het sinaasappelrasp toe.
  4. Verdeel de 6 cirkels cake over 6 bordjes en leg de partjes sinaasappel erop. Verdeel de chocolademousse erover en dek af met een cirkel cake. Schenk de chocoladesaus erover en garneer met de rest van het sinaasappelrasp.

Tip:

Eten er geen kinderen mee? Besprenkel de cirkels cake met sinaasappellikeur (fles 0.7 liter, slijter) voor een extra accent.

video

Ci­trus snij­den

instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 20 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.