bewaar
Frambozen op brandewijn
Frambozen op brandewijn
bewaar

Frambozen op brandewijn

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1

vanillestokje

250 g

suiker

400 ml

brandewijn

400 g

frambozen

Dit heb je nodig

  • weckpot à 1 liter

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe dit samen met de suiker en brandewijn in de pot. Voeg de frambozen toe en sluit de pot. Zet de pot op een donkere plaats en laat de frambozen min. 3 maanden trekken op de brandewijn. Schud de pot af en toe.

2

Serveer de frambozen met de brandewijn in kleine glaasjes met een lepeltje of serveer ze over ijs of bij pudding.

tip

algemeenDeze brandewijn is heel klassiek, maar het blijft een feest om na 4 maanden, in november, de pot te openen en te proeven hoe de smaak van de zomer zich heeft ontwikkeld. Bewaren: ca. 6 maanden.