Fram­bo­zen op bran­de­wijn

(6) waardeer
drankje met alcohol 10 stuks
2 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot à 1 liter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe dit samen met de suiker en brandewijn in de pot. Voeg de frambozen toe en sluit de pot. Zet de pot op een donkere plaats en laat de frambozen min. 3 maanden trekken op de brandewijn. Schud de pot af en toe.
  2. Serveer de frambozen met de brandewijn in kleine glaasjes met een lepeltje of serveer ze over ijs of bij pudding.

Tip:

Deze brandewijn is heel klassiek, maar het blijft een feest om na 4 maanden, in november, de pot te openen en te proeven hoe de smaak van de zomer zich heeft ontwikkeld. Bewaren: ca. 6 maanden.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Frambozen op brandewijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen op bran­de­wijn

1
1
  • 1 vanillestokje
  • 250 g suiker
  • 400 ml brandewijn
  • 400 g frambozen

Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe dit samen met de suiker en brandewijn in de pot. Voeg de frambozen toe en sluit de pot.

2
2

Zet de pot op een donkere plaats en laat de frambozen min. 3 maanden trekken op de brandewijn. Schud de pot af en toe.

3
3

Serveer de frambozen met de brandewijn in kleine glaasjes met een lepeltje of serveer ze over ijs of bij pudding.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.