bewaar
Rode vruchten op brandewijn
Rode vruchten op brandewijn
bewaar

Rode vruchten op brandewijn

5 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

citroen

1 zakje

gedroogd roodfruit

150 g

kristalsuiker

500 ml

brandewijn (slijter)

Dit heb je nodig

  • inmaakpot (inhoud ca. 750 ml)

Aan de slag

1

Snijd de gele schil dun van de citroen. Was de inmaakpot goed om.

2

Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig. 3 Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje. Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.

algemeenBewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand houdbaar.