bewaar
Rode vruchten op brandewijn
Rode vruchten op brandewijn
bewaar

Rode vruchten op brandewijn

5 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

citroen

1 zakje

gedroogd roodfruit

150 g

kristalsuiker

500 ml

brandewijn (slijter)

Dit heb je nodig

  • inmaakpot (inhoud ca. 750 ml)

Aan de slag

1

Snijd de gele schil dun van de citroen. Was de inmaakpot goed om.

2

Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig. 3 Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje. Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.

algemeenBewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand houdbaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rode vruchten op brandewijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig