bewaar
Boerenmeisjes
Boerenmeisjes
bewaar

Boerenmeisjes

5 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

9 personen

250 g

gewelde abrikozen

150 g

kristalsuiker

500 ml

brandewijn (slijter)

½

sinaasappel

1

vanillestokje

Dit heb je nodig

  • weckpot (inhoud 1 liter)

Aan de slag

1

Was de abrikozen in heet water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Snijd de oranje schil dun van de sinaasappel. Was de inmaakpot goed om.

2

Stop de abrikozen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.

3

Serveer de boerenmeisjes in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij roomijs, verwerk ze in roomdesserts of maak de jus van bijvoorbeeld kip af met wat boerenmeisjes.

algemeenBewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.